Aruba Airlines annuleert eerste vlucht naar Curaçao

aruba airlines, curacao, antillen, aruba, vliegtuig, airbus a 320-200
Foto: Venkat Mangudi

Aruba Airlines heeft zijn eerste vlucht naar Curaçao zonder opgaaf van reden geannuleerd. Eergisteren, 23 oktober 2017, had de eerste vlucht de lucht in moeten gaan naar het buureiland. 

Onbereikbaar

Zowel op de Twitter als de Facebook pagina van Aruba Airlines is niets te vinden betreffend de annulering van de twee vluchten. Ook op de website van de luchtvaartmaatschappij is geen spoor van opheldering te bekennen. DAGonline heeft telefonisch geprobeerd contact te krijgen met het hoofdkantoor van Aruba Airlines, maar dit is niet gelukt.

Onduidelijkheid

De informatiewebsite Bonaire.nu heeft navraag gedaan bij de Curaçao Airport Partners (CAP), maar ook zonder resultaat. “Ook wij hebben geen nummer van Aruba Airlines waar u naar toe kunt bellen”, aldus een CAP-medewerker.

De vlucht naar Curaçao zou wel op het informatiebord op de Arubaanse luchthaven Reina Beatrix hebben gestaan, maar werd hier later vanaf gehaald.

Boos

Op de luchthaven van Curaçao werden reizigers met een vliegticket van Aruba Airlines eveneens teleurgesteld. “Aruba Airlines bood een aantrekkelijk tarief. Veel mensen zijn boos nu blijkt dat ze niet hebben kunnen vertrekken”, aldus een medewerker van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air.

Moeizaam

Het gaat Aruba Airlines niet voor de wind. Eerder al probeerde de maatschappij Curaçao toe te voegen op vluchten naar de Dominicaanse Republiek. Na enkele weken kwam hier alweer een einde aan.

Kapot

Aruba zou de vluchten naar Curaçao gaan uitvoeren met een geleased twee-propellertoestel, een Bombardier Dash 8. Onbevestigde bronnen meldden dat het vliegtuig kapot zou zijn en dat er niet tijdig voor vervanging kon worden gezorgd.

Op de website van Reina Beatrix staat vermeld dat er vandaag twee vluchten van Aruba naar Curaçao (en visa versa) op het programma staan. Of deze wel vertrekken is tot op heden onduidelijk.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen