Toekomst Insel Air onzeker na uitvallen toestellen

insel air, antillen, curacao, md-83

De vluchten van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air dreigen volledig stil te vallen na vandaag. Het bedrijf kampt met defecte vliegtuigen en er zouden onvoldoende financiële middelen zijn om vervangende onderdelen aan te schaffen om toestellen in de lucht te houden. 

Sunrise Airways

Insel Air heeft op dit moment drie toestellen operationeel. Twee Fokker 50’s en een MD-83. De twee Fokker 50’s hebben technische mankementen en de MD-83 heeft een onderhoudsbeurt nodig. De afgelopen dagen zijn de lijnvluchten van de maatschappij daarom uitgevoerd door de Haïtiaanse luchtvaartmaatschappij Sunrise Airways. Dit kost Insel Air veel geld, geld dat er niet is.

De vluchten tussen Curaçao, Bonaire en Aruba van vanavond zullen eveneens door Sunrise Airways worden uitgevoerd. Of de vluchten naar Suriname wel doorgang vinden en wat er verder gaat gebeuren, is onduidelijk.

Geen vluchten

Een medewerker van Insel Air, die anoniem wil blijven, bevestigt in gesprek met Bonaire.nu dat er morgen waarschijnlijk helemaal geen vluchten door de maatschappij uitgevoerd gaan worden. Zodra er een toestel uitvalt, heeft de maatschappij de grootste moeite om dit gat op te vullen en het reguliere vluchtschema uit te voeren.

Vergunning

De Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT) zou afgelopen weken bezig zijn geweest met controles bij de maatschappij. Er gonzen geruchten dat zelfs de vergunning van Insel Air, de Air Operator Certificate (AOC), op de tocht zou staan. Dit kon echter door niemand bevestigd worden.

Mocht Insel Air verdwijnen, dan is dit voor Curaçao een enorme tegenslag op economisch gebied. Het buureiland Bonaire is voor een groot deel afhankelijk van Insel Air.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen