Aandacht voor overleden Surinaamse piloot in Hart van Nederland

Donavan van Embricqs (L) en Ryatno Kertodikromo (R). Foto: Familienieuws.com

Vanavond zal er bij Hart van Nederland aandacht besteed worden aan de zaak rondom de Surinaamse helikopterpiloot Donavan van Embricqs (40). De helikopter waarin de piloot zat verdween spoorloos in het binnenland van Suriname in de avond van 23 mei 2015.

De helikopter was van het Surinaamse bedrijf Hi-Jet Helicopter Services, waar de neef van Donavan van Embricqs, Jerrel van Embricqs, eigenaar van is.

Gevonden

Op 29 november 2017 werd de helikopter teruggevonden in het oerwoud bij het Surinaamse dorpje Atjoni. Naast piloot Donavan van Embricqs was ook de technicus Ryatno Kertodikromo (38) aan boord. Beiden kwamen om het leven.

Stoffelijke resten

Tot grote ergernis van de familie zijn de stoffelijke resten van Donavon van Embricque nog steeds niet naar Nederland overgebracht. De familie heeft de piloot hierdoor nog steeds niet kunnen begraven. Waarom dit nog niet is gebeurd is een groot vraagteken voor de familie.

“We willen ons kind begraven. We zijn al meer dan 7 maanden bezig met wachten en elke keer krijgen we te horen dat we geduld moeten hebben. Hoelang we nog moeten wachten, weten we niet. Het is toch vreselijk dat men ons dit aandoet. Men heeft geen respect meer voor andermans leed”, schrijft Rudy Lion Sjin Tjoe op Facebook.

Vanavond wordt er in Hart van Nederland aandacht besteed aan de zaak. De uitzending is te zien om 22:30 uur op SBS6.

Vanavond bij Hart van Nederland, SBS6 om 22.30 uur, een item over waarom het zolang duurt om de stoffelijke resten van…

Geplaatst door Rudy Lion Sjin Tjoe op Maandag 9 juli 2018

 

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen