Badr Hari gaat na gevangenisstraf door als kickboxer

Foto: Glory

Het lijkt er sterk op dat Badr Hari (32) na zijn vrijlating door gaat als kickboxer. Aankomende vrijdag komt de Nederlandse Marokkaan naar alle waarschijnlijkheid vrij en zou hij weer gaan starten met trainen.

Rematch

“Ga er vanuit dat zijn carrière nog een vervolg krijgt”, aldus Jacques de Wit, Hari’s manager. Hari zal waarschijnlijk direct naar Marokko afreizen. “Hij woont daar tegenwoordig en zijn familie is daar”, vervolgt De Wit.

De kickboxer zou nog twee jaar door willen vechten. Er zijn op dit moment geen plannen voor een tweede gevecht tegen Rico Verhoeven. Afgelopen december won Verhoeven in Duitsland de partij tegen Hari. Beiden zeiden meteen na de wedstrijd dat er een rematch zou komen, maar dit is dus alles behalve zeker.

Celstraf

Hari heeft, als hij volgende week vrijkomt, een celstraf van zeven maanden uitgezeten. Hij werd veroordeeld voor een serie mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Ook de mishandeling van de inmiddels overleden Koen Everink in 2012 zat in het dossier van het OM.

Hari heeft door zijn verlof wel kunnen trainen. Hij werd eerder gesignaleerd op de sportschool. Zijn kickbox carrière zal voorlopig niet op de eerste plaat komen, aldus De Wit.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen