Demonstranten vernielen H&M’s in Zuid-Afrika, alle vestigingen gesloten

h&m, sluit winkels, demonstranten, zuid afrika

Kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) sluit alle 17 vestigingen in Zuid-Afrika nadat demonstranten winkels binnendrongen en spullen vernielden.

Foto

De aanleiding voor de protesten is een reclamefoto. Hierop was een donkere jongetje in een hoodie te zien. De hoodie was voorzien van de tekst ‘Coolest monkey in the jungle’. Velen noemden de foto ongepast, beledigend of racistisch.

Vernielingen

Op sociale media is te zien hoe demonstranten winkelrekken omgooien en etalagepoppen omver trappen. De modeketen zag zich genoodzaakt om alle filialen in het land te sluiten. Volgens H&M is niemand van het personeel gewond geraakt.

Het Zuid-Afrikaanse nieuwsmedium News24 weet te melden dat de politie met rubberen kogels op de demonstranten heeft geschoten. “De politie moest ingrijpen en de groep uiteendrijven”, aldus een politiewoordvoerder tegen News24

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen