Fractievoorzitter Henk Krol: Suriname! Daar zou ik zo weer heen willen

henk krol
Henk Krol. Foto: Sebastiaan ter Burg

In de Telegraaf zomerserie Bijtanken! onthullen prominente Nederlanders hun vakantiegeheimen. Vandaag is het de beurt aan de leider van de politieke partij 50Plus: Henk Krol (68).

De fractievoorzitter lijkt een direct advies te geven aan de minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok. Blok noemde Suriname onlangs een mislukte staat vanwege de etnische opdeling. Krol is, in tegenstelling tot Blok, groot fan van Suriname. Als hem gevraagd wordt naar een goede vakantietip antwoord hij:

“Suriname! Daar zou ik zo weer heen willen. Het klimaat is geweldig, de mensen zijn fantastisch en de mengeling van culturen is prachtig. Het is goed om te beseffen hoe slecht wij in het verleden zijn omgesprongen met die gebieden, dat maakt heel veel indruk daar. Het is een geweldig land om te zijn en veel te weinig mensen gaan er heen.”

Lees het volledige interview met Henk Krol hier.

 

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen