Johan Derksen: “Wilders of DENK is moeilijke keuze”

johan derksen, voetbal inside, pvv, denk
Foto: RTL

Voetbalanalist Johan Derksen (68) heeft vanavond in het televisieprogramma ‘Voetbal Inside’ weer een opvallende uitspraak gedaan. Als reactie op een fragment uit de Tweede Kamer van partijleiders Kuzu en Wilders zei hij: “Ik wil niet Wilders promoten, maar als ik moet kiezen tussen Wilders en DENK dan wordt het nog een moeilijke keus. Want die vind ik nog gevaarlijker, dat clubje.” 

Eerdere uitspraken

Dit is niet de eerste keer dan Derksen dit soort opvallende uitspraken doet. Eerder zei hij  “dat hysterische juffrouwtje Simons zo trots als een aapje door het land rent.”, dit als reactie op het feit dat de RTL-redactie zwarte piet verving voor de veegpiet.

Ook sprak hij zijn vrees uit over de ontwikkelingen bij amateur voetbalclubs in Nederland. Volgens Derksen functioneren sommige clubs niet meer of verdwijnen ze zelfs door een te groot percentage spelers met een Marokkaanse achtergrond. “Ik zal wel worden weggezet als racist, maar dat interesseert me dus geen reet”, aldus Derksen.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen