Man fietst door Rotterdam en schreeuwt racistische leuzen

kees, rotterdam, gladys cleve, racist
Foto: Facebook

De Vreewijkse politica Gladys Cleve is gisteren aangesproken door een fietser, die haar toeriep dat zij ‘moest oprotten naar haar eigen land’.

De man fietste door de Rotterdamse wijk Vreewijk en schreeuwde racistische leuzen naar verschillende mensen. Dat liet Cleve niet over haar kant gaan en zij sprak de man hierop aan. “Wij hebben niet gevraagd op jullie komst, dat moet je ook eens leren begrijpen”, zegt de man die zegt dat hij Kees heet. Cleve vertelt de man vervolgens dat zij ook in Nederland geboren is en dus ook een Nederlander is. Daarnaast zegt Kees dat hij ‘uitkijkt naar een burgeroorlog’ in Nederland.

Het voorval werd vastgelegd op camera, wat het Wijkraadslid op Facebook plaatste. Op de video wordt massaal gereageerd.

Deze ‘meneer’ vind het heel normaal om al fietsend naar mensen te schreeuwen dat zij moeten oprotten naar hun eigen land.Ik ben potverdorie een geboren en getogen ROTTERDAMMERT!Het moet niet gekker worden😡😡😡

Geplaatst door Gladys Cleve op Donderdag 26 juli 2018

 

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen