Nederlandse politie doet invallen bij geldkantoren Rotterdam-Zuid

1046
geldkantoren, rotterdam zuid, money transfer, suri-change, politie-
Foto: Nieuwsuur

De politie voert vandaag controles uit op geldkantoren in Rotterdam-Zuid. De actie is landelijk uitgezet en heeft als doel om witwassen van crimineel geld tegen te gaan.

Samenwerking

Onder andere op de Beijerlandselaan en Dordtselaan (Suri-Change) worden zogenaamde Money Transfer-kantoren binnengevallen en gecontroleerd. De actie is een samenwerking van de politie, de gemeente, de Belastingdienst, de douane en het Openbaar Ministerie.

Illegaal gokken

De politie heeft via Twitter laten weten dat er al “de nodige misstanden” zijn aangetroffen. In een van de kantoren werd illegaal gegokt. Er wordt gecontroleerd of de geldkantoren voldoen aan de regels. Ook in Den Haag, Utrecht, Delfzijl en Amersfoort worden er invallen gedaan. In totaal worden er 32 bedrijven gecontroleerd.

Gestegen

Het aantal geldtransactiekantoren is explosief gestegen. “Van zo’n honderd in 2008 naar ongeveer vijftienhonderd nu. We vermoeden dat er via deze kantoren zwart geld witgewassen wordt, geld afkomstig van bijvoorbeeld drugshandel of illegale gokpraktijken”, aldus Martijn Scherpenisse, woordvoerder van de politie Rotterdam.

De politie zou de kantoren al langer in het vizier hebben. De invallen duren tot het einde van de middag. Daarna zal er bekeken worden wat de acties hebben opgeleverd.

Nieuwsuur

Het televisieprogramma Nieuwsuur was bij de invallen in de havenstad aanwezig. De uitzending is vanavond om 22:00 op NPO 2 en nieuwsuur.nl.

 

BRON: Waterkant.net

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline uiteindelijk het levenslicht.