Nieuwe Franse documentaire over Dupont en Chemours

genx, chemours, dupont, documentaire, arte, kraanwater
Foto: Arte

De Franse tv-zender Arte heeft een documentaire gemaakt over Dupont en Chemours in Dordrecht. De bedrijven kwamen afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws als veroorzaker van chemische en giftige stoffen in het kraanwater. De documentaire kan hier bekeken worden.

Petitie

In de film, genaamd ‘Pays-Bas: Les damnés du Téflon’ (de verdoemden van teflon) komen verschillende mensen aan het woord die te maken hebben gehad met de chemiebedrijven. Zo zien en horen we Juliet van Ree, die vorig jaar is gestart met een online petitie tegen Chemours. Zij verteld over de opmars die kanker maakt in haar omgeving.

Ziekte

Ook ex-Dupont medewerker Theo van Ballegooijen wordt gevolgd. Hij worstelt met een auto-immuunziekte en legt uit hoe dit hem belemmert in het dagelijks leven. Jan Boer komt eveneens aan het woord. Boer overleed aan de gevolgen van kanker. Zijn zoon en dochter vertellen op de begraafplaats hoe hun vader klachten kreeg en steeds meer aftakelde.

BRONAD
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen