OM eist 28 jaar met tbs en dwangverpleging tegen Michael P.

anne faber

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Michael P., die wordt verdacht van vrijheidsberoving, verkrachting en het doden van de 25-jarige Anne Faber. 

Voorbedachten rade

“De verdachte mag niet zonder behandeling terugkeren in de samenleving”, zegt het OM. “De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan ronduit weerzinwekkende feiten.”

Het OM zegt niet te kunnen vaststellen dat P. van tevoren van plan was Anne Faber te doden. “Dat maakt dat we moord niet kunnen bewijzen”, zei officier van justitie Leepel. Wel is ‘gekwalificeerde doodslag’ bewezen, wat hetzelfde strafmaximum heeft als moord.

Saskia Belleman, rechtbankverslaggever bij de Telegraaf, was aanwezig in de rechtszaal en zei “Michael P. toonde geen enkele emotie tijdens het uitspreken van de eis.”

 

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen