Surinamer en Afghaan plaatsen Surinaamse vlag op hoogste berg in de Balkan

ricky sewpersad, murtaza sarwarl, moesala, rilagebergte , surinamaamse vlag
Ricky Sewpersad (L) en Murtaza Sarwarl tonen trots de Surinaamse vlag op de hoogste berg van de Balkan.

De Surinaamse wereldreiziger Ricky Sewpersad en zijn Afghaanse vriend Murtaza Sarwari hebben afgelopen zaterdag samen de Surinaamse vlag gehesen op de hoogste berg van de Balkan. “Blij, trots, opgelucht en gezegend, zo voel ik me”, zegt Sewpersad.

Onbeschrijfelijk

De twee vrienden begonnen zaterdag aan de beklimming van de Moesala berg, dat onderdeel uitmaakt van het Rilagebergte. De top ligt op zo een 3000 meter hoogte en is de hoogste berg in het Balkangebied. Sewpersad zegt dat na enkele uren klimmen de top zichtbaar was. Tegen het einde van de middag bereikte het gezelschap de top en werd de Surinaamse vlag trots omhoog gehouden door het duo. “Daar stonden we dan op ongeveer 3000 meter hoogte. Het gevoel op dat moment was onbeschrijfelijk”, zegt de 29-jarige Sewpersad enthousiast.

Positief

Sewpersad bracht de Surinaamse vlag eerder al op de hoogste berg van Noord-Afrika en het Andesgebergte in Peru. “Ook al is de situatie slecht in Suriname, we moeten onze geboorteland nooit vergeten of denigreren. Natuurlijk is het ontzettend jammer wat er nu allemaal gebeurd in Suriname maar we moeten positief blijven en hopen dat het weer onze oude Suriname wordt!”, besluit de Surinaamse wereldreiziger.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen