Marokko lanceert snelste TGV-trein van Afrika

tgv, trein, marokko, tanger, casablanca, oncf
Foto: BFM Business

Marokko heeft met succes zijn nieuwe hogesnelheidstrein getest. De TGV zal aankomende zomer tussen Tanger, Kenitra en Casablanca gaan rijden. 

“De tests zijn met een snelheid van 320 kilometer per uur succesvol verlopen”, aldus de Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF, die het een ‘historisch moment voor het land’ noemde. Volgende maand zal de volledige rit getest worden.

Tanger – Casablanca

Vanaf aankomende zomer rijdt de trein in 1,5 uur van Tanger naar Kenitra. De rit van Tanger naar Casablanca zal 2 uur en 10 minuten gaan duren. Deze rit duurt 5 uur met de huidige treinverbinding.

Uitstel

Het megaproject, in september 2011 gelanceerd door Koning Mohammed VI en de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy, had in december 2015 afgerond moeten zijn. Problemen met de infrastructuur gooide echter roet in het eten. Het eerste treinstel werd uiteindelijk in juli 2015 geleverd.

Prijskaartje

De TGV, van Franse makelaardij, is de snelste hogesnelheidstrein op het Afrikaanse continent. Het gehele project kost 2 biljoen dollar en is, naast Marokko, gefinancierd door Frankrijk, Saudi-Arabië, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten.

 

 

BRONMoroccoWorldNews.com
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen