15 vrouwen in Marokko doodgedrukt na uitdelen voedselpakketten

marokko, sidi boulaalam, essaouira, women, dead

Minimaal vijftien vrouwen zijn in het Marokkaanse dorpje Sidi Boulaalam (provincie Essaouira), zo een 140 kilometer ten westen van Marrakesh, doodgedrukt tijdens het uitdelen van voedselpakketten. Er zijn daarnaast tientallen gewonden gevallen.

Gedrang

De voedselpakketten werden uitgedeeld door een tot nu toe onbekende humanitaire organisatie. Lokale Marokkaanse media melden dat het vooral oudere vrouwen waren die de dood vonden. Zij kwamen om in het gedrang. Er zou weinig sprake zijn van enige organisatie. De voedselpakketten hadden een waarde van zo een 15 euro. Er kwamen ongeveer 1000 mensen op het evenement af.

Betalen

Koning Mohammed VI heeft instructies gegeven dat “alle maatregelen worden genomen om de slachtoffers en hun families te helpen”, aldus het ministerie. In een verklaring staat dat de koning zal betalen voor de hospitalisatie van de gewonden en de begrafenissen.

marokko, sidi boulaalam,essaouira, women, dead--

marokko, sidi boulaalam,essaouira, women, dead-

 

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen