Marokko wil goedkope vliegtickets voetbalsupporters

marokko, voetbal, royal air maroc, wk rusland
Foto: Afrik-Foot

Het Marokkaanse ministerie van Jeugd en Sport is in onderhandeling met de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc. Het gesprek heeft als doel om goedkope vliegtickets voor supporters beschikbaar te stellen die de beslissende kwalificatiewedstrijd van het Marokkaanse elftal tegen Ivoorkust willen bezoeken. 

Akkoord

Onbevestigde bronnen meldden dat er al een akkoord van 2000 dirham (zo een 180 euro) over een retourticket is bereikt. Daaraan zou wel de voorwaarde zitten dat de supporters maximaal 24 uur in Ivoorkust morgen verblijven. Na de wedstrijd dient men dus direct terug te keren naar Marokko.

Gratis entree

Een retourvlucht van Marokko naar Abidjan kost gemiddeld tussen de 7000 en 10.000 dirham (tussen de 600 en 900 euro). Dit maakt het voor veel Marokkanen onmogelijk om af te reizen naar de Ivoriaanse stad. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) zal gratis entreetickets beschikbaar stellen om zoveel mogelijk supporters aan te trekken.

Miljoen dinar

Marokko won afgelopen zaterdag met 3-0 van Gabon en heeft tegen Ivoorkust aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor WK-2018 in Rusland. Bij plaatsing zal de bond elke speler een miljoen dinar uitkeren. Daarnaast is er een privévliegtuig gehuurd en zal een erkende Marokkaanse kok de maaltijden van de spelers bereiden tijdens hun verblijf in Ivoorkust.

BRONBladna
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen