Nederlandse basejumper gewond na sprong in Turkse vallei

turkije, basejump, nederlander, gewond, kelebekler vallei, fethiye
Foto: Haberler

Peter Blokker (39) kreeg de schrik van zijn leven. De Nederlandse basejumper maakte een sprong van een hoge vallei in Turkije, maar raakte de rotsen en raakte gewond. Dit melden Turkse media.

Bekneld

Blokker maakte een sprong van De Kelebekler Vallei, in Fethiye. De vallei is zo een 330 meter hoog. Na de klap op de rotsen kwam hij vast te zitten en liep hij arm- en beenletsel op. Na drie uren werd hij door reddingsmedewerkers uit zijn positie bevrijd. De jumper wist op eigen kracht de ambulance te bereiken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Fethiye om behandeld te worden.

Wonderbaarlijk

Reddingswerker Mustafa Eren zegt dat hij op wonderbaarlijke aan de dood is ontsnapt.

”Een deel van de parachute, klein als een nagel, raakte vast tussen de rotsen. Hij wist zijn voeten op kleine rotsen te zetten en bleef daar vast. In die toestand heeft hij op ons gewacht”, aldus reddingsmedewerker Eren.

 

BRONHaberler
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen