Turkish Airlines ziet passagiersaantallen stijgen

turkish airlines, thy, turkije, toerisme, groei, luchtvaart, passagiers
Foto: Pieter v Marion

Turkish Airlines heeft in de eerste negen maanden van 2017 totaal 51,6 miljoen passagiers vervoerd. Dit is een stijging van 6,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit zegt de Turkse maatschappij in een persverklaring

Daling

Alhoewel er nu gesproken wordt over een stijging, was er eerst een behoorlijke daling. In 2016 werden er nog 62.8 miljoen passagiers vervoerd door Turkish Airlines. Ook in 2015 waren dit er meer, 61.2 miljoen.

Stijging

De laadfactor (een term die gebruikt wordt in de luchtvaartindustrie, waarmee men meet hoeveel van de totale laadcapaciteit per passagier er effectief gebruikt is) steeg in de periode van januari 2017 tot en met september 2017 met 4.3%, een stijging van 79%. Ook het vrachtvolume klom met 27% omhoog en bereikt 810.000 ton.

September

Vorige maand, in september 2017, vervoerde het bedrijf 6.7 miljoen passagiers. Een toename van 13% ten opzichte van een jaar eerder. In deze maand werd door Turkish Airlines eveneens het hoogste percentage laadfactor in vijf jaar behaald, 81.5%, een verhoging van 5.7%. De internationale laadfactor behaalde 81%, een stijging van 6.1%. Het aantal passagiers naar buitenlandse bestemmingen nam ook toe met 30%.

Herstel

Door onder andere politieke onrust, terreurdreiging en aanslagen die Turkije teisterde, zag het land het aantal toeristen drastisch afnemen de afgelopen twee jaar. Maar langzaam lijkt het Turkse toerisme uit zijn crisis te kruipen.

Vooral Russen, Irakezen en Israëliërs bezoeken het land. Uit cijfers van het statistiekbureau TurkStat blijkt dat de toeristische uitgaven in het tweede kwartaal (april tot en met juni 2017) zijn gestegen met 8.7% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Nederlanders hebben geen aandeel in dit percentage, die laten het land massaal links liggen.

BRONTurkish Airlines
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen