Black Panther breekt nieuw record en streeft blockbuster Titanic voorbij

lupita nyong'o, nakia, black panther
Foto: Gage Skidmore

De film Black Panther blijft records verbreken. Gisteren werd bekend dat de Marvel verfilming qua opbrengt de blockbuster Titanic (1997) met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet voorbij gestreefd is.

Opbrengt

Black Panther beland daarmee op de derde plaats van best verdienende film ooit in de Verenigde Staten. Het moet alleen Star Wars: The Force Awakens (936,7 miljoen dollar) en Avatar (760,5 miljoen dollar) voor zich dulden.

Black Panther bracht tot nu toe 659,3 miljoen dollar op in de Verenigde Staten. Dit meldt The Hollywood Reporter op basis van cijfers van vrijdag. Titanic leverde 659,5 miljoen dollar op. Het is dus officieel nog eventjes  wachten, maar dat record zal behaalt gaan worden.

Wereldwijd heeft de De Marvel-film al 1,29 miljard dollar opgeleverd. De film van Ryan Coogler staat daarmee op plaats tien van meest succesvolle films ooit.

BRONNU.nl
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen