Advocaat Bouterse pleit in Decemberproces

desi bouterse, president, decemberproces, suriname, paramaribo
Foto: Pieter Van Maele

Morgen gaat het strafproces tegen de Surinaamse president Desi Bouterse verder. De advocaat van hoofdverdachte Bouterse, Irvin Kanhai, zal zijn reactie geven op de twintig jaar cel die door het Openbaar Ministerie (OM) is geëist.

Tactiek

De vraag is welke tactiek Kanhai morgen gaat gebruiken. “Hij kan dat doen door de betrouwbaarheid van de rechterlijke macht in twijfel te trekken en het politiek te maken. Maar het kan ook zijn dat hij juist minder agressief te werk gaat en misschien wel een halve spijtbetuiging doet”, zegt Hugo Essed, vertegenwoordiger van de nabestaande van de slachtoffers tegenover de Telegraaf.

Zelfmoord

Tegen acht andere verdachten in de zaak is eveneens twintig jaar cel geëist. Ruben Rozendaal hoorde tien jaar cel tegen zich eisen. Hij pleegde een maand na de voor hem teleurstellende eis van het OM zelfmoord

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen