Amsterdam herdenkt decembermoorden Suriname

decembermoorden, monument, fort zeelandia, suriname, bouterse,
Foto: Lilian

Vandaag is het exact 35 jaar geleden dat de afschuwelijke decembermoorden in Suriname plaatsvonden. Vanavond zal de jaarlijkse herdenking hiervan plaatsvinden in het stadhuis van Amsterdam.

Herdenking

Om 19.30 uur zal er met fakkels gelopen worden naar het 8 december-monument op het waterlooplein. Hier zal eveneens een korte plechtigheid plaatsvinden. Aansluitend zal om 20.00 uur de herdenking plaatsvinden in de Boekmanzaal in het stadhuis van Amsterdam. Hier zullen verschillende mensen spreken, onder andere nabestaande Joy Baboeram en advocaat Gerard Spong, die de Surinaamse regering in het verleden adviseerde over de omgang met de moorden. Zie onderstaande tweet voor het volledige programma.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen