Brazilië doneert voorbehoedsmiddelen aan Suriname

suriname, brazilie, hiv testen, condooms, laudemar aguiar, patrick pengel
Foto: Nationaal Informatie Instituut

PERSBERICHT

Donatie

De Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar, overhandigde namens de Braziliaanse overheid, 172.000 mannelijke condooms en 5000 orale HIV snel testen aan minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Deze donatie is op donderdag 21 december 2017 gedaan, in het kader van de huidige ontwikkelingssamenwerking tussen de Surinaamse en Braziliaanse overheid, waarbij de nadruk wordt gelegd op Volksgezondheid en Landbouw.

Training

Voorafgaand aan deze donatie werden er in de week van 11 tot en met 15 december, medewerkers van niet-gouvernementele organisatie en gezondheidswerkers van het Ministerie van Volksgezondheid van Suriname getraind door medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid van Brazilië, in het gebruiken van de HIV snel testen.

De bedoeling van deze snel testen in om de kwetsbare groepen waaronder garimpeiros (goudzoekers) makkelijker en sneller te testen.

Prioriteit

Tijdens de ontmoeting met de minister gaf de ambassadeur aan dat ook in Brazilië de strijd tegen HIV aids en andere seksueel overdraagbare aandoeningen een prioriteit is van de Braziliaanse overheid. De doelgroep in deze is, volgens de ambassadeur, de Surinaamse bevolking, maar ook de grote groep Brazilianen die in Suriname woonachtig zijn.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen