Eerste verdachte rover aangehouden te Nieuw-Amsterdam

verdachte, brute aanval, visserboot, suriname, guyana
De verdachte man wordt richting de politieauto gedirigeerd. Foto: Gail Eijk

Surinaamse vissers hebben in Nieuw-Amsterdam vermoedelijk de eerste rover staande gehouden en overgedragen aan de politie. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute overvallen op meerdere Surinaamse vissersboten afgelopen vrijdag. 

De vissers zijn ervan overtuigd dat man een rol heeft gespeeld bij de brute aanvallen ter hoogte van de Wia Wia Bank.

Wraakactie

De Guyanese krant Kaieteur News meldde gisteren dat de brute aanvallen van de Guyanese roversbende op de Surinaamse vissersboten een wraakactie is geweest. Enkele weken geleden werd een Guyanese kapitein/leider van de roversbende doodgeschoten. De piraten houden de vissers hier verantwoordelijk voor.

Vermist

Er zijn tot dusver vier lichamen gevonden, waarvan er tot nu toe een geïdentificeerd is als een van de vermiste vissers. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de drie overige lichamen ook van vermiste bemanningsleden. Er zijn dan nog steeds twaalf vissers vermist. De namen van deze mannen en een foto vindt u hier.

BRONGail Eijk
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen