Eigenaresse ijssalon vervolgd voor mishandeling: “Ik ben sprakeloos”

ijssalon peronnetje, hilversum, gilly emanuels
Foto: Gilly Emanuels/Facebook

De eigenaresse van ijssalon ‘t Perronnetje in Hilversum wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd op verdenking van mishandeling. Gilly Emanuels (37) was vorig jaar het doelwit van racistische Hollandse hangjongeren. De gemoederen liepen toen op een gegeven moment zo hoog op dat ze de jongeren met een stok te lijf ging.

De jongeren gooiden een steen door haar winkelruit en riepen kwetsende kreten. Ook werd een Surinaamse vlag met poep besmeurd en voor haar winkeldeur achtergelaten.

Verbaast

Emanuels reageerde verbaast toen de lokale omroep RTV Noord-Holland haar om een reactie vroeg. “Dan weet u meer dan ik, ik ben verbaasd”, reageert ze hoorbaar overvallen door het nieuws. “Ik ben sprakeloos. Ik wil juist rust met mijn gezin, dit is een moeilijke periode. Blijkbaar is dit wat het OM gaat doen. Ik moet dit even laten bezinken.”

Het OM laat aan NH Nieuws weten dat de advocaat van Emanuals wel op de hoogte is gebracht, maar dat hij niet het nieuws heeft doorgespeeld. “Gistermiddag is de advocaat van de verdachte al op de hoogte gesteld van de beslissing om mevrouw te vervolgen. Ook de 18-jarige man is gisteren al op de hoogte gesteld van de voorgenomen vervolging”, aldus een schriftelijke reactie.

Naast de eigenaresse wordt ook een 18-jarige man vervolgd door het OM op verdenking van belediging. Beide kampen hadden aangifte tegen elkaar gedaan.

De video van het voorval kan hier bekeken worden.

BRONNH Nieuws
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen