‘Failliet’ Surinaams reisbureau geen lid van ANVR en SGR

fly-su, reisbureau, amsterdam, suriname, vliegtickets

Het Amsterdamse Reisbureau Fly-Su, dat tientallen mensen dupeerde met vliegtickets naar Suriname, is niet aangemeld als lid bij de Algemene Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dit is door de ANVR en de SGR bevestigd aan DAGonline.  

Logo’s

Opmerkelijk is dat de logo’s van zowel de ANVR als de SGR op de voorgevel en het businessskaartje van het reisbureau prijken. “Lijkt mij geen zuivere koffie”, aldus een medewerker van de ANVR. De vereniging zegt dat het bedrijf als eenmanszaak geregistreerd staat.

Losse vliegtickets

Klanten die een vliegticket bij Fly-Su hadden geboekt zijn hoogstwaarschijnlijk hun geld kwijt. Los geboekte vliegtickets komen overigens nooit in aanmerking voor een vergoeding bij de SGR. Alleen bij pakketreizen kan de stichting een rol van betekenis spelen.

Luchtvaartmaatschappij

Op de website van de ANVR staat echter dat in sommige gevallen de luchtvaartmaatschappij de boeking van het reisbureau kan overnemen.

“In de praktijk zal de luchtvaartmaatschappij de boeking van het reisbureau of de reisorganisator overnemen en (als dat mogelijk is) de vlucht uitvoeren, omdat je in deze situatie een vervoersovereenkomst hebt gesloten met de luchtvaartmaatschappij. Het reisbureau of de reisorganisator bemiddelt slechts bij de boeking”.

Of de SLM dit ook daadwerkelijk gaat doen, is nog onduidelijk. Maar aangezien de vluchten naar Suriname bij de luchtvaartmaatschappij volgeboekt zijn, lijkt een vertrek in december voor gedupeerden onwaarschijnlijk.

Wat er precies is gebeurd met het bedrijf, is op dit moment nog onduidelijk.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen