Jongeren die overlast veroorzaken in Domineestraat opgepakt

jonge jongen beledigd oudere, suriname
Foto: Facebook

Het groepje religieuze jongeren wat overlast veroorzaakt in de Domineestraat zijn gisteren opgepakt door de politie. Er zouden in totaal vijf arrestaties zijn vericht in de bekende Surinaamse straat in het centrum van Paramaribo. 

Het gezelschap viel de afgelopen dagen meerdere personen verbaal aan. Onder andere een langslopende oudere man en twee vrouwen moesten het ontgelden. “Zulke dames ga ik doodmaken. Je bent een schaamteloze vrouw en een schaamteloze vrouw zien we als een hond. Bitch!”, roept een van de jongens tegen de vrouwen. Ook wordt er door een van hen geroepen dat hij de ingewanden van de vrouw eruit zal halen.

Het gezelschap predikt de boodschap van de uit Amerika afkomstige religieuze beweging de Black Hebrew Israelites (Afrikaanse Hebreeërs).

Opvallend is dat de groep hun daden zelf vastlegden op camera. De video’s verschenen vervolgens op Facebook, waar ze veelvuldig gedeeld werden. Op het sociale platform wordt met veel afschuw en boosheid gereageerd op de video’s. Velen vinden dat de groep jongens de openbare orde ernstig verstoren en de straat terroriseren.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Wat er met de jongeren gaat gebeuren is nog onduidelijk.

surinaamse jongeren domineestraat, suriname, opgepakt-
De gearresteerde groep jongeren op het politiebureau. Foto: Facebook
surinaamse jongeren domineestraat, suriname, opgepakt-
De arrestatie van de groep jongeren in de Domineestraat in Paramaribo. Foto: Facebook

 

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen