Leidinggevende luchtvaartmaatschappij opgepakt voor cocaïnezaak Zanderij

cocainepaketten, drugs
Een partij in beslag genomen cocaïne in Suriname. Afbeelding ter illustratie. Foto: Cmdrjameson

Op Zanderij is een leidinggevende van een luchtvaartmaatschappij opgepakt. Functionaris V.S. wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugssmokkelzaak op de Surinaamse luchthaven. Dit meldt De Ware Tijd.

Volgens bronnen gaat het om een functionaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM).

Verdachten

Vorige maand werden er 55 pakketten met 50 kilo cocaïne in een dubbele bodem van een bagagecontainer van een KLM-toestel aangetroffen op Zanderij in Suriname.

Gisteren werd bekend dat er ook een medewerker van het Bestrijding Internationale Drugsteam (BID) is aangehouden in de zaak.

Er zitten op dit moment vijf verdachte vast voor betrokkenheid bij de drugssmokkel. Nader onderzoek door de politie moet uitwijzen welke rol wie precies heeft gespeeld.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen