Minimum uurloon Suriname per 1 juli naar 8,40 SRD

surinaamse dollar, srd

Het minimum uurloon in Suriname wordt per 1 juli verhoogd van 6,14 SRD naar 8,40 SRD. Dit is opgenomen in een staatsbesluit dat spoedig zal worden gepubliceerd.

Stijgingen

De minister van Arbeid, Soewarto Moestadja, laat weten dat het minimum uurloon voor winkels (exclusief buurtwinkels met minder dan vier werknemers) eveneens stijgt naar 10,08 SRD. Medewerkers van horecagelegenheden met meer dan twaalf medewerkers en medewerkers werkzaam bij beveiligingsbedrijven zullen eveneens meer overhouden per maand, dit uurloon stijgt naar 11,76 SRD.

De bewindsman laat weten dat het gaat om een spoedmaatregel “teneinde zorg te dragen voor enig herstel van de koopkracht van de lagere loonschijven”. Het gaat in alle gevallen om een verhoging van 37 procent.

BRONDe Ware Tijd
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen