Nieuwe SLM-vliegtuig geland op Zanderij en ontvangen met watersaluut

De nieuwe Boeing 737-700 op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname. Foto: Anair80's Aviation Photography

Gisteravond omstreeks 19:36 uur (lokale tijd) is de nieuwe Boeing 737-700 van de SLM geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname. Het geleaste toestel werd ontvangen met een watersaluut van het brandweerkorps.

slm, boeing 737-700, surinam airways, zanderij, watersaluut
De Boeing 737-700 wordt op Zanderij welkom geheten met een watersaluut van de brandweer. Foto: Akash Niddha

Lease

De SLM least het 12,5 jaar oude toestel van de leasemaatschappij Dubai Aerospace Enterprise (DAE). Het zou gaan om een vijf-jarig contract. Het toestel zal PZ-TCS als registratienummer krijgen.

Route

De nieuwe Boeing zal naar alle waarschijnlijkheid ingezet worden op de regionale route Georgetown-Miami en Aruba-Miami. Ook de route Port of Spain-Curaçao behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie over het nieuwe SLM-toestel vindt u hier.

Tweede 737-700

Dit najaar zal de Surinaamse luchtvaartmaatschappij afscheid nemen van de Boeing 737-300 (PZ-TCQ). Dit toestel zal vervangen worden door een tweede Boeing 737-700.

De Boeing 737-700 van de SLM stijgt op in Miami en zet koers richting Paramaribo.

 

 

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen