Nieuwe vertrekhal Zanderij in Suriname 2019 klaar

nieuwe vertrekhal, zanderij, luchthaven suriname
De nieuwe vertrekhal van de Surinaamse luchthaven Zanderij.

Airport Management Ltd. Suriname heeft op Facebook een video online gezet die een sfeerimpressie geeft van de toekomstige vertrekhal op Zanderij. De vernieuwde vertrekhal moet medio mei/juni 2019 klaar zijn. 

Faciliteiten

In de video is, na de paspoortcontrole, een tax-free shop, drankwinkel en giftshop naast elkaar te zien. Vervolgens komt men direct in de ruime vertrekhal terecht, met diverse eetgelegenheden en winkels. De ruimte is voorzien van meer dan 300 stoelen.

Op de bovenverdieping bevinden zich loungeruimtes met banken en een bar, met ramen die uitzicht geven op de vertrekhal beneden. Ook zien we diverse kleineren ruimtes en mogelijke kantoren.

Slurven

Op Zanderij zijn geen surfen aanwezig om passagiers naar het toestel de begeleiden, dit geschiedt nog steeds per trap. Of er ook slurfen op Zanderij komen, zoals die recent zijn toegevoegd op de nieuwe luchthaven van buurland Guyana, is onduidelijk. “Er komt meer aan voor onze vertrekkende passagiers”, aldus Vijay Chotkan, CEO van de luchthaven.

De verbouwing zal in totaal in zeven fases uitgevoerd worden. Ik oktober is men begonnen met fase 1 en inmiddels is men in fase 3 beland. De vertrekhal moet medio mei/juni 2019 opgeleverd worden.

Of ook de aankomsthal van de Surinaamse luchthaven op de schop gaat, is niet duidelijk.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen