Opnamestop ziekenhuis Paramaribo door toename baby sterfgevallen

academisch ziekenhuis paramaribo, suriname
Foto: AZP

Het Ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft een persbericht uitgedaan omtrent een acute opnamestop voor zuigelingen op de Neonatale Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Dit heeft te maken met een recent toenemend aantal baby sterfgevallen in het ziekenhuis. 

Onderzoek

Het AZP is direct tot actie overgegaan. “De ziekenhuisdirectie is onmiddellijk overgegaan tot een diepgaand multidisciplinair onderzoek, welk in volle gang is. Tevens zijn maatregelen getroffen om alle denkbare risico’s te identificeren en te minimaliseren en waar mogelijk te elimineren”, aldus het ministerie in een persbericht.

Opnamestop

Er worden op dit moment geen zuigelingen meer opgenomen op de intensive care afdeling van het ziekenhuis. “Tot nader order is er opnamestop voor deze groep patiënten. Het ministerie heeft de hulp van de Pan American Health Organisation (PAHO) gevraagd bij het onderzoek en alle te nemen maatregelen om spoedig wederom de dienstverlening op de NICU/AZP naar gewenste kwaliteit te garanderen”, zegt het ministerie.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen