SLM-toestel met pech aan de grond op Aruba

surinam airways, slm, boeing, lease
SLM's Boeing 737-800.

De Boeing 737-800 (OK-TSF) van de SLM staat met pech op de Koningin Beatrix luchthaven op Aruba. Het toestel kampt met een kapotte brandstofpomp en kan niet ingezet worden.

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij zal een Boeing 767 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Swift Air huren om diverse vluchten in de regio uit te kunnen voeren.

Lease

De Boeing 737-800 wordt geleased van het Tsjechische Smartwings. Het leasecontract liep in eerste in instantie van 23 november 2017 tot en met 28 februari 2018, maar de SLM heeft het toestel nog steeds in gebruik. Het is onduidelijk of er een nieuw leasecontract is afgesloten en/of tot wanneer de SLM de Boeing van plan is te gebruiken.

Vorige week verwelkomde de SLM een ‘nieuwe’ Boeing 737-700 op de Johan Adolf Pengel luchthaven.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen