Surinaamse politie waarschuwt voor nieuwe vorm van diefstal en beroving

politie, suriname, lekke band, autodiefstal, beroving, ventiel
Foto: Marc Falardeau

De Surinaamse politie waarschuwt voor een nieuwe vorm van autodiefstal en beroving die al meerdere slachtoffers heeft gemaakt.

Lekke band

Criminelen schijnen te sjoemelen met autoventielen als de auto op een drukke plek geparkeerd staat. Zodra de eigenaar wegrijdt, merkt hij dat de band lek is. Als hij vervolgens uit de auto stapt om te kijken of dit klopt, slaan de dieven vliegensvlug toe. Bij terugkomst in de auto merkt men dat er waardevolle spullen verdwenen zijn, zoals een tas. De desbetreffende auto wordt dus door de criminelen achtervolgt.

Nieuw systeem

De politie schrijft op zijn website dat zij vermoeden dat dit “een nieuw systeem is voor het bestelen van derden”. Er wordt opgeroepen om alert te zijn bij het controleren van de banden. Ook wordt er gevraagd om de omgeving goed te observeren en uit te kijken naar verdachte figuren die in de omgeving rondhangen.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen