Surinaamse student opgepakt voor terreurdreiging via Facebook

politieauto, suriname, paramaribo
Foto: KPS

De Surinaamse politie heeft zaterdag de man gearresteerd die verantwoordelijk is voor de terreurdreiging via een Facebookbericht. Dit meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

De man, een student van de universiteit, deed zich voor als Ahmed Al-Mehdi en dreigde vorige maand 50 mensen op verschillende locaties te zullen doden als de Surinaamse regering de twee opgepakte Surinaams-Nederlandse terreurverdachten niet vrij zou laten. Hij zei in naam van de Syrische terreurorganisatie IS te handelen.

Volgens Starnieuws zou het dossier al enige tijd zijn afgerond en overgedragen aan de politie. De afdeling counter terrorisme, drugscriminaliteit en intelligence hebben het onderzoek uitgevoerd en de verdachte in beeld gebracht. Deze afdeling is intussen opgeheven door waarnemend korpschef Roberto Prade, in opdracht van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Waarom dit is gebeurd, is onduidelijk.

Over de verdachte zijn verder nog geen details bekendgemaakt.

facebook, dreigement, is, gail eijk
Het dreigement wat door de student op Facebook werd geplaatst.
BRONStarnieuws
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen