Suriname en Russische Federatie sluiten nieuwe verdragen

yldiz pollack beighle, suriname, minister van buitenlandse zaken, rusland, visumvrij
Yldiz Pollack-Beighle, Minister van Buitenlandse Zaken van Suriname. Foto: CaribbeanNewsNow

Suriname en de Russische Federatie staan op het punt om hun handtekening te zetten onder twee nieuwe verdragen. Het gaat om een militaire en visumvrije samenwerking. Dit meldt Alexandr Schetinin, directeur van de Latijns-Amerikaanse afdeling in Rusland.

Visumvrij

“Een verdrag voor het visumvrij reizen staat op het punt om ondertekend te worden. Als wij dit deze met Suriname getekend hebben, kunnen Russische staatsburgers overal in Zuid-Amerika visumvrij reizen. Daarnaast ligt het militaire verdrag met Suriname ook klaar om ondertekend te worden door de minister van Defensie” zei Schetinin tegenover het Russische parlement.

Hij voegde er aan toe dat “De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, Moskou eind oktober zal bezoeken.”

Suriname en Rusland hadden al eerder een bilaterale overeenkomst ondertekend, om de banden met elkaar te versterken.

BRONCaribbeanNewsNow
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen