Surinamers voorlopig niet visumvrij naar Nederland

1521
schengenvisum, nederland-

Er komt voorlopig geen versoepeling in het visumbeleid voor Surinamers die naar Nederland willen reizen. Een visumaanvraag blijft hierdoor voorlopig verplicht.

Geen plannen

Nederland heeft de Europese Commissie tevergeefs om soepelere regels gevraagd, schrijft minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. De commissie heeft laten weten in ieder geval tot november 2019 geen plannen te hebben om nieuwe voorstellen te doen omtrent visumliberalisering.

Visumvrij

Surinamers die naar Nederland willen afreizen zijn verplicht om een visum aan te vragen. Voor deze aanvraag betaald men 60 euro. Dit terwijl reizigers uit andere Zuid-Amerikaanse landen, zoals Colombia, Chili, Venezuela, Costa Rica, Panama en Mexico, zonder visum Nederland kunnen binnentreden.

De Kamer had er bij Zijlstra’s voorganger Bert Koenders op aangedrongen om in Brussel een balletje op te gooien om het visumbeleid te versoepelen. Koenders zei toen al dat daarvoor ook Suriname zelf in actie moet komen.

BRONDe Telegraaf
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline uiteindelijk het levenslicht.