VIDEO: Zo nam Suriname afscheid van Ronny ‘Biga’ Nelom

Afgelopen donderdag werd de bekende kawinazanger Ronny ‘Biga’ Nelom begraven op de begraafplaats ‘Hodie Mihi Cras Tibi’ in Suriname. In een filmpje wat op Facebook gedeeld is, is te zien hoe tientallen mensen Biga een laatste eer bewijzen op straat. 

In de video zien we hoe dragers met de kist door de Dr. Sophie Redmondstraat dansen, terwijl fans, familie en vrienden langs de kant staan en achter de kist aanlopen en juichen.

Eerder was in een filmpje te zien hoe het lichaam van de zanger met zang werd onthaald bij aankomst in Suriname.

Biga was ziek en lag in het ziekenhuis in Amsterdam. Zijn familie en vriendin kwamen toen met een bericht naar buiten dat Nelom kankervrij was verklaard door zijn arts, maar dat hij een bacterie had opgelopen die zijn weerstand ernstig verzwakte en dat hij aan de beademing moest. Of de bacterie de zanger fataal is geworden, is niet duidelijk.

Biga is 59 jaar geworden en laat een zoon achter.

En zo nam Suriname afscheid van BIGA💪💪❤❤😍

Geplaatst door Aida Ursula Wolf op Donderdag 11 oktober 2018

Biga voor de laatste keer in para… RIP BIGI DAS🙏🏽 New Style & Para bedankt je voor alle mooie momenten die we samen hebben gehad.❤️🙏🏽

Geplaatst door Master Elly op Maandag 8 oktober 2018

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen