Vlissingse bibliotheek schenkt 8000 jeugdboeken aan scholen Suriname

stichting kinderen van nieuw aurora, suriname, boeken
Foto: CTG/SF @Flickr

De bibliotheek in Vlissingen schenkt 8000 jeugdboeken aan Stichting Kinderen van Nieuw Aurora. De boeken zijn bestemd voor de kinderen op de scholen in Nieuw Aurora, een traditioneel dorp in het binnenland van Suriname.

De boeken zijn door vrijwilligers uitgezocht en waterdicht ingepakt en zullen over de Surinamerivier vervoerd gaan worden.

Doel

Stichting Kinderen van Nieuw Aurora is opgezet door de Middelburger Pim van Kampen en heeft als doel om voor kinderen in Suriname optimale voorwaarden te creëren, zodat zij zich maximaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast willen zij het kwaliteitsniveau van het onderwijs helpen verbeteren.

Op 16 augustus 2017 leverde de stichting negen volle korjalen af in het Surinaamse dorp. De boten waren onder andere gevuld met kinderenspeelgoed, kinderkleding, tafels en stoelen.

 

BRONPZC
DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen