Zeerovers slaan toe op Surinamerivier: 16 vissers vermist

surinamerivier, brug
Foto: Benutzer

Voor de kust van Suriname zijn vrijdagavond vier vissersboten overvallen door rovers. Enkele vissers werden met steekverwondingen van hun boot gehaald en twee werden er uit het water gevist bij Nieuw-Amsterdam. Er worden nog 16 vissers vermist. Gevreesd wordt dat zij om het leven zijn gekomen.

Guyana

De Surinaamse krant De Ware Tijd verneemt dat de vier boten zijn overvallen door rovers die vermoedelijk van Guyanese afkomst zijn. De piraten zouden drie boten leeggeroofd hebben en een boot hebben meegenomen. Getuigen melden dat enkele bemanningsleden overboord zijn gegooid met een batterij aan hun been.

Teleurgesteld

Familieleden van de vermisten vissers verklaren tegenover De Ware Tijd dat ze teleurgesteld zijn in de Surinaamse autoriteiten. Zij zouden tot op heden niets hebben gedaan om hun dierbaren op te sporen.

DAGonline.nl is een uniek nieuwsplatform met het laatste nieuws uit Nederland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. Het idee is in 2016 geboren uit een passie voor het schrijven, affiniteit met de mensen uit deze landen en het missen van één centrale locatie waar het nieuws uit deze regio’s te vinden is. In 2017 zag DAGonline het levenslicht.

Opmerkingen