Turkije ontkent bombardementen ziekenhuis Afrin

afrin, ziekenhuis, turkije, tsk

Turkse strijdkrachten ontkennen dat zij het Afrin ziekenhuis hebben gebombardeerd. Het Turkse leger deelt dronebeelden op Twitter dat het ziekenhuis in de Koerdische stad ongedeerd is gebleven.

“Deze operatie wordt gevoerd op een manier die burgers en onschuldigen buiten schot laat”, meldt het Turkse leger op Twitter.

ANF News

Diverse pro-PKK media claimden daarentegen dat het gebouw door meerdere bommen geraakt is. Er zouden meerdere doden zijn gevallen. Deze berichten werden verspreid door het officiële PKK-media-orgaan, ANF News. Ook Nederlandse media namen deze berichtgeving over.

Bevestigingen

Hulpverleners van de Rode Halve Maan, die werkzaam waren in het ziekenhuis, bevestigen de luchtaanval. “Het ziekenhuis is rechtstreeks getroffen door verschillende Turkse projectielen”, liet hoofdarts Joan Shitika weten.

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn er twee zwangere vrouwen omgekomen. Het dodental bij bombardementen op Afrin en omgeving is daarmee opgelopen tot 43, aldus het Observatorium.