Turkish Airlines presenteert nieuwe uniformen cabinepersoneel

Foto: Turkish Airlines

Turkish Airlines heeft ter ere van zijn 85-jarig bestaan nieuwe uniformen voor het cabinepersoneel gepresenteerd. De nieuwe uniformen zijn ontworpen door de Milanese ontwerper Etore Bilotta, die eerder ook de kleding voor Etihad Airways en Alitalia ontwierp.

De geschiedenis van Istanboel wordt weerspiegeld in de uniformen, met een knipoog naar zijn traditionele kalligrafie en mozaïeken. De ontwerper heeft ‘nieuwe interpretaties van Turkse motieven’ toegepast. “Toen ik begon te ontwerpen voor Turkish Airlines, was Istanboel het eerste dat me inspireerde. Deze stad is eeuwenlang een smeltkroes geweest voor kunst en beschaving en heeft een zeldzame rijkdom als een gemeenschappelijke erfenis van vele culturen”, aldus Bilotta.

De kledingcollectie omvat hoeden, handschoenen, jurken, tassen en accessoires. Uniformen voor de piloten, koks en het grondpersoneel zullen een soortgelijke opknapbeurt krijgen.

De nieuwe uniformen zullen in oktober, als de nieuwe luchthaven in Turkije geopend is, in gebruik worden genomen. De opening staat voor 29 oktober, op de ‘Dag van de Republiek’, op de agenda. De luchthaven heeft een geschatte capaciteit om meer dan 150 miljoen passagiers per jaar te verwerken en heeft de potentie om de drukste luchthaven ter wereld te worden. Met de bouw van het nieuwe vliegveld gaat zo een 12 miljard dollar gemoeid.

Foto: Turkish Airlines
Foto: Turkish Airlines
Foto: Turkish Airlines
Foto: Turkish Airlines
Foto: Turkish Airlines